Marihuana-industrie

Naast de presidentsverkiezing stond er afgelopen nacht nog een ander belangrijk referendum op het programma: de legalisering van marihuana in enkele Amerikaanse staten, waaronder Californië. Californië zou als onafhankelijk land een van de grootste landen ter wereld zijn, een goedkeuring zou dus een enorme impact hebben op de jonge sector.

Reeds 25 staten keurden medisch gebruik van marihuana reeds goed, in 4 staten is het recreatief gebruik van de softdrug al toegestaan. En daar komt Californië binnenkort ook bij. Deze goedkeuring is een echte gamechanger voor de marihuanasector.

Nu Californië de legalisering van marihuana heeft goedgekeurd verDRIEvoudigt de legale markt in de Verenigde Staten. Analisten verwachten dat marihuana zelfs groter zal worden dan de befaamde wijnindustrie in de staat.

Momenteel bedraagt de legale marihuanasector in de VS zo’n $7 miljard. Door de legalisering in Californië kan dit groeien naar $22 miljard tegen het einde van dit decennium. Het verhoogt ook de kans dat de Verenigde Staten marihuana legaliseert op federaal niveau. 60% van de Amerikanen is daar voorstander van.

Groei marihuana industrie

Door de goedkeuring in Californië komen er ook 53 leden bij in het Huis van Afgevaardigden die pro-marihuana kunnen stemmen. Vorig jaar kwam dit kamp slechts 9 stemmen te kort om een amendement in te dienen om federale inmenging in de materie te verbieden.

Volgens de Blue Sky Consulting Group zal de legalisering van de softdrug $1 miljard jaarlijkse omzet genereren voor de overheid en lokale economie. Het zou Californië ook $100 miljoen per jaar besparen aan gerechtskosten.

Een industrie die groeit en de wind in de zeilen heeft, is beter gefinancierd, beter gekapitaliseerd en heeft meer invloed. De legalisering in Californië is de duw in de rug die de sector nodig had om pas echt door te breken.

Marihuana index

De marihuana-aandelen varen er alvast wel bij. En deze grafiek houdt nog geen rekening met de officiële goedkeuring in Californië.

Indien je meer wilt over beleggen in marihuana-aandelen, kijk hier in dit speciaal Marihuana Rapport van Slim Beleggen.