Carl Icahn beleggen

Miljardair Carl Icahn is een Trumpaanhanger van het eerste uur. Hij was dan ook een van de aanwezigen op het overwinningsfeest van de nieuwe president. Maar Icahn verliet het feestje vroegtijdig … om te beleggen op de aandelenmarkt. En dat heeft hem geen windeieren gelegd.

De Amerikaanse futures (de handel voor de officiële opening) stonden in een eerste reactie op de verkiezingsuitslag 5% in het rood. Dat is de maximale voorbeurse daling. Icahn ging eerder door op het feest om aandelen te kopen. Uiteindelijk eindigde de Amerikaanse beurzen met een winst van 1,5% – een van de grootste ommekeer uit de financiële geschiedenis.

Icahn zette tijdens de sell-off $1 miljard aan het werk. Hij wou nog meer investeren maar ondertussen waren de beurzen al terug vertrokken naar hogere oorden. Zo zei Icahn:

I would have tried to put a lot more to work, but I couldn’t put more than about $1 billion to work, and then the market got away. But I’m still happy about it. The S&P was so liquid — it was unbelievably liquid — the world was going nuts. Last night it was amazing, the world was going into a panic with no reason.”

Trump wordt een goede president

De miljardair is ervan overtuigd dat Trump een goede president zal zijn voor de Amerikaanse economie. Hij steunt de Republikein omdat Trump de vennootschapsbelasting wil verlagen en het geld op buitenlandse bankrekeningen terug naar de Verenigde Staten wil halen. Icahn is het ook  eens met Trump dat de Federal Reserve veel te laat is met de rentevoeten te verhogen.