Er is een nieuwe trend gaande onder de bedrijven: het opdrijven van voordelen voor de medewerkers. “Je moet geen raketgeleerde zijn om te begrijpen dat extra voordelen de medewerkers motiveert. Je moet het alleen durven doen en erin geloven dat het meer opbrengt dan het kost”, zegt SteelHouse CEO Mark Douglas.

Douglas kondigde de vakantiedagen voor de medewerkers van SteelHouse aan. Waar iedereen dacht dat het een onbenullige opsomming zou worden van de wettelijke vakantiedagen, werd het een ander verhaal. 17 maart werd een vakantiedag, een SteelHouse Day genoemd. En ook 14 april werd een SteelHouse Day.

Uiteindelijk kregen de medewerkers van SteelHouse in elke maand dat er geen verlengd weekend was door een wettelijke feestdag, een SteelHouse Day. Hierdoor heeft elke medewerker van het bedrijf minstens 1 keer in de maand een weekend van 3 dagen.

Krijg geld van je baas om op vakantie te gaan

SteelHouse was ook het bedrijf dat enkele jaren geleden begon met zijn personeel $2.000 per jaar te geven om op vakantie te gaan. Dit voorbeeld werd recent gevolgd door de CEO van Basecamp die zijn personeel $5.000 en nog tal van andere voordelen geeft.

CEO Mark Douglas wil het echter niet laten bij een maandelijks 3-daags weekend. Zijn doel is om een 4-dagenweek in te voeren. Het is onderdeel van het programma om zijn personeel te motiveren. De afgelopen 3 jaar zijn er maar 5 personen van de 250 die het bedrijf hebben verlaten, 3 daarvan waren niet gerelateerd aan het werk.

It doesn’t take a lot of science to see that an extra day off each month makes people happier when they come in to work”, zegt Mark Douglas. “It’s just a matter of having the courage to do something different and believing that there will be a net gain from it.”

Bron: Yahoo Finance

Reacties