Wie rijk wil worden, gaat best zijn kans in China. Je hoort of leest hier en daar dat de economische groei in China niet meer is wat het geweest is. Nochtans bedraagt de groei nog steeds een van de hoogste ter wereld, niet slecht voor de 2e grootste economie van onze planeet. Deze indrukwekkend groei zorgt nog steeds voor immense rijkdom.
De welvaart groeit snel in China. Er is geen enkele regio ter wereld waar de inwoners sneller de status van miljardair bereiken dan in China. Uit de gegevens van 2015 blijkt zelfs dat er om de 5 dagen een nieuwe miljardair bij komt. In 2016 lag de groei van het aantal miljardairs in China zelfs hoger dan in de Verenigde Staten.
Uit een onderzoek van UBS en PricewaterhouseCoopers blijkt dat 71% van alle Aziatische miljardairs uit China komen. Dat is een verdubbeling van de 35% in 2009. Van de 113 Aziatische nieuwe miljardairs in 2015 kwamen er 80 uit China, dat is een nieuwe miljardair om de 5 dagen.
Vorig jaar in september keurde de Chinese overheid hervormingen goed waardoor ondernemerschap en innovatie nog meer ondersteund worden. Er wordt steeds meer een positiever klimaat geschapen om de Chinezen de kansen te geven rijk te worden.
1 op 5 nieuwe miljardairs kwam uit de technologiesector, 15% uit de retail en consumentenproducten en 15% uit de vastgoedsector. Daarnaast diversifiëren veel Chinese miljardairs hun vermogen naar vastgoed.
De urbanisatie van China zorgt ervoor dat de consumentenuitgaven stijgen en dat er een gezonde omgeving ontstaat waarin bedrijven sneller kunnen groeien, aldus UBS en PricewaterhouseCoopers.
Buiten China steeg het aantal Aziatische miljardairs het sterkste in Hong Kong en India met ieder 11 nieuwe miljardairs in 2015. In Europa kwamen er 56 nieuwe miljardairs bij. In tegenstelling tot Azië of de Verenigde Staten ontstaan de Europese miljardairs voornamelijk door erfenissen. De Verenigde Staten mocht in 2015 41 nieuwe miljardairs begroeten.
Een laatste groot verschil volgens UBS en PwC is dat de Amerikaanse miljardairs een groot deel van hun vermogen schenken aan goede doelen terwijl in Europa vooral een familiale dynastie heerst waar het geld wordt doorgegeven aan elkaar.
Bron: Business Insider
5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen
- De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
- Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
- Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
- De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
- Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis
Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER