De dividendplannen van Aegon tot en met 2018 lijken ruim gedekt, nu de Solvency II-ratio van in Nederland is hersteld en de verzekeraar het beleggingsplatform Cofunds overneemt in het Verenigd Koninkrijk, om schaalgrootte en kostenvoordelen te realiseren met zijn Britse platform. Dit stelde Jefferies donderdag in een rapport. 

Het enthousiasme van beleggers voor de sterkere Nederlandse buffer zal wel worden gedempt door de aanhoudend tegenvallende claims voor sterfte en langdurige zorg en margedruk op variabele lijfrentes in de VS, waarschuwde analist Mark Cathcart van Jefferies.

Ook het ontbreken van performance fees voor Aegons Amerikaanse vermogensbeheerder laat zien dat de winst daar onder druk staat en droeg bij aan het tegenvallende onderliggende resultaat van 435 miljoen euro. 

De herstelde Solvency II-buffer, die met 19 procentpunt verbeterde in Nederland, vergroot de kans dat het Nederlandse bedrijf contanten kan doorsluizen naar de holding fors, hoewel dit minder zal zijn dan de eerder aangegeven 250 miljoen euro per jaar, volgens Aegon CFO Darryl Button. Daarbij zal een verwachte verlaging van de UFR-rekenrente de komende drie jaar weer 19 procentpunt van de Nederlandse buffer afknabbelen.

De kostenbesparingen van de Cofunds-overname maken de weg vrij voor Brits dividend naar de holding vanaf 2017, verwacht Cathcart, warmee de dividendbelofte tot en met 2018 voor een ruime 130 procent gedekt zou zijn. 

Jefferies heeft een Houden advies bij een koersdoel van 3,75 euro. Het aandeel Aegon noteerde donderdagochtend na een positieve start 2,4 procent lager op 3,76 op een overwegend rood Damrak.

Correctie: om aan te geven dat Aegon CoFunds overneemt in het Verenigd Koninkrijk.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.