arbeidsloon Mario Draghi liet afgelopen week nog weten dat het met de Europese economie nog niet zo wil lukken. Tenminste, de groei van de Europese economie heeft nog niet het beoogde tempo bereikt zoals de Europese centrale bank het graag zou willen zien. En volgens HSBC Bank is daar een duidelijke verklaring voor te geven. Volgens Karen Ward, econoom bij HSBC Bank, heeft de Europese economie te maken met een groot probleem. Ondanks de dalende werkloosheid weten de arbeidslonen maar niet van de grond af te komen. En dit is een trend die we in de geschiedenis niet vaak hebben mogen meemaken.

Arbeidslonen haperen binnen de Europese economie

wagegrowth1 Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van HSBC Bank, is te zien dat de werkloosheid sinds het jaar 2013 al aan het dalen is. In diezelfde periode zijn de arbeidslonen echter ook nog verder afgenomen. Tijdens de vorige keren wist juist een dalende werkloosheid te zorgen voor stijgende lonen. Ward laat weten dat de Europese economie voor het grootste deel afhankelijk is van de consumentenbestedingen. Op dit moment heeft de gemiddelde Europese consument echter niet bepaald een goede uitgangspositie om grote uitgaven te doen. En dat zit de economische groei duidelijk in de weg.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger