Crypto - Crypto Rapport

Crypto Rapport – November 2022: FTX editie

We namen de vorige editie van het Crypto Rapport er nog eens bij, om terug te lezen hoe we erbij zaten. We zaten duidelijk niet op ons gemak. En daar was een belangrijke reden voor: dit is niet onze eerste rodeo in crypto. Het gevaar kan uit onverwachte hoeken opduiken, in een berenmarkt.

Ons ‘gevoel’ liet ons niet in de steek: iedereen zal inmiddels wel vernomen hebben (zelfs via de populaire pers) dat de op een na grootste cryptobeurs ter wereld, FTX, in elkaar zakte nadat duidelijk werd dat de handelsmachine heel wat van haar zogenaamde liquiditeiten had uitgeleend, zonder enige structuur. Hefbomen in crypto is al iets wat wij nooit zouden doen, gezien onze ervaring. Hefbomen zonder limieten is levensgevaarlijk. Vraag dat maar aan Sam Bankman-Fried, de voormalige FTX topman.

We gaan in deze editie daarom nog eens dieper in op de staat van de cryptomarkt. Want ligt de grootste ellende achter ons, of komen er nog meer ‘bommen’ tot explosie? Ook bekijken we waar we ons vandaag precies begeven in de cyclus van crypto, maar nog belangrijker – we gaan ook eens voor u analyseren hoe u nu veilig in crypto kan zitten.

ENKEL VOOR ABONNEES

Abonneer nu en krijg toegang tot alle rapporten en alerts.