Bitcoin heeft op dinsdag het belangrijke psychologische niveau van $30 000 doorbroken. Ook ether stijgt mee en nadert het niveau van $2 000.

Volgens James Lavish, managing partner bij Bitcoin Opportunity Fund, zou bitcoin nog verder kunnen stijgen. Hij ziet een beweging tot $35 000 als zeer goed mogelijk. Shorters zullen immers gedwongen worden om hun posities te sluiten, waardoor de munt verder kan stijgen.

Beleggers speculeren er ook op dat de consumentenprijsindex van woensdag lager zal uitvallen dan verwacht. Dit zou de Federal Reserve reden kunnen geven om na te denken over het pauzeren van de renteverhogingen, wat positief is voor risicovollere activa.

Verschillende katalysatoren

De cryptomarkt is dit jaar reeds fors gestegen. Door de recente stijging komt de winst van bitcoin voor dit jaar op meer dan 80%. Ether steeg in dezelfde periode reeds met 60%. De grotere stijging van bitcoin komt doordat beleggers door de onrust in het financiële systeem op zoek waren naar alternatieve activa en hierbij uitkwamen bij de grotere en veiligere bitcoin.

Niettemin blijven de twee cryptocurrencies voorlopig enigszins gecorreleerd en macro-drivers blijven beide activa beïnvloeden. De komende inflatiecijfers zullen de sleutel zijn om te bepalen of en wanneer de Federal Reserve haar renteverhogingscampagne zal pauzeren of stopzetten.

Ondertussen is ether geklommen in de aanloop naar zijn geplande Shanghai tech-upgrade. Deze zal naar verwachting een golf van negatieve verkoopdruk op de markt brengen wanneer eerder vergrendelde fondsen op Ethereum de komende weken worden vrijgegeven.

Bron: CNBC
Foto: iStock