Bitcoin is door de $37 000 gebroken en heeft zo een nieuwe all time high bereikt. De marktkapitalisatie van de totale cryptomarkt is hierdoor voor het eerst boven de $1 biljoen gebracht.

De digitale munt bereikte een nieuw record van $37 739. Slechts een paar uur eerder had bitcoin de kaap van $36 000 doorbroken.

In het nieuwe jaar is bitcoin reeds met 29% gestegen. In de afgelopen 12 maanden bedraagt de stijging zelfs meer dan 380%, waardoor het één van de best presterende activa was van het afgelopen jaar.

Ondertussen is de waarde van de volledige cryptomarkt, die uit bitcoin en andere munten als ether en tether bestaat, voor het eerst boven de $1 biljoen gekomen.

Verschillende redenen

De forse stijging van bitcoin wordt toegeschreven aan een verschillend aantal factoren. Eén van deze factoren zijn de toenemende aankopen van institutionele beleggers. Toonaangevende beleggers als Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller hebben bijvoorbeeld al bitcoin gekocht.

Bitcoin bulls denken ook dat de munt eigenschappen heeft die vergelijkbaar zijn met deze van goud. Bitcoin wordt vaak het digitale goud genoemd. Er wordt verwacht dat de munt op termijn een veilige haven zal worden alsook een hedge tegen inflatie.

Simons Chen, directeur bij crypto-dienstverlener Babel Finance, stelt:

Door de recente stijging zullen meer vermogensbeheerders aangetrokken worden tot bitcoin. Zij zijn immers op zoek naar alternatieve investeringen om de mogelijke inflatie en politieke risico’s af te dekken.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties