De koers van bitcoin heeft de laatste dagen een mooie stijging doorgemaakt. Dit kwam voornamelijk door de aankondiging dat PayPal een crypto-service zou lanceren. Op dit moment noteert bitcoin aan zijn hoogste koers sinds januari 2018.

Deze maand is bitcoin al met meer dan 22% gestegen. Onlangs kreeg de digitale munt ook lofbetuigingen van de legendarische hedge fund manager Paul Tudor Jones. Hij noemde bitcoin de beste bescherming tegen inflatie.

De meeste beleggers die nog niet investeren in bitcoin worden vooral afgeschrikt door de hoge volatiliteit. Het wordt verhandeld als een grondstof dus het is een echte markt van vraag en aanbod. Hiernaast zijn er veel speculanten die actief daytraden met de munt waardoor de waarde op korte tijd fors kan schommelen.

Gina Sanchez, CEO van Chantice Global, stelt:

Een aankondiging voor een verhoogde vraag, duwt de prijs fors omhoog. Het kan echter goed zijn dat je deze waarde binnen de maand weer volledig verliest.

Zorgen over monetair systeem

Quint Tatro, CIO bij Joule Financial, ziet de zorgen over het monetaire systeem als één van de redenen waarom (particuliere) beleggers een investering in bitcoin overwegen. Volgens Tatro maakt de middenklasse van Amerika zich effectief zorgen over het mondiale monetaire systeem en het fiat geld.

Tatro bevestigde de bezorgdheid van Tudor Jones over het feit dat de Federal Reserve en andere centrale banken het mondiale monetaire systeem met kapitaal overspoelen.

Volgens Tatro is bitcoin de beste activa om je te beschermen tegen deze bezorgdheden.
Hij stelt:

Wanneer mensen deze bezorgdheden uitspreken, moedig ik hen aan om bitcoin als optie te onderzoeken.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties