In een interview heeft Elon Musk, de rijkste persoon ter wereld, zijn steun voor bitcoin uitgesproken. Hij verwacht dat de munt een brede acceptatie zal krijgen in de financiële wereld.

Op vrijdag voegde de CEO van Tesla de hashtag #bitcoin toe aan zijn Twitter bio. Deze actie zorgde ervoor dat bitcoin op korte tijd met wel 20% steeg.

In een gesprek met een vriend enkele jaren geleden kwam bitcoin reeds ter sprake. Verschillende vrienden van Musk hebben hem in het verleden zelfs aangespoord om te investeren in bitcoin. Hij heeft hier destijds niets mee gedaan, maar tijdens het interview verklaarde Musk dat hij hier toch een beetje spijt van heeft.

Musk stelt:

Op dit moment denk ik dat bitcoin een goede zaak is. Ik ben dan ook een fan van de munt.

Dogecoin

Over andere cryptocurrencies heeft Musk niet echt een uitgesproken mening. In het verleden heeft hij wel zijn bewondering voor Dogecoin uitgesproken. Vorige week deed Musk dit opnieuw waarna de munt met maar liefst 800% steeg in 24 uur tijd.

Musk verduidelijkt dat zijn tweets over dogecoin moeten opgevat worden als grapjes en zeker niet serieus moeten worden genomen. Dogecoin zelf is ook ontstaan als grap om de draak te steken met cryptocurrencies.

Het Musk-effect was echter wel maar van korte duur. Zowel bitcoin als dogecoin hebben de uren na de stijging reeds een groot deel van hun winsten moeten inleveren.

Bron: CNBC

Foto: iStock