Joe Lubin – mede-oprichter van Ethereum – gelooft dat de blockchaintechnologie meer welvaart zal creëren in onze samenleving. Volgens Lubin zal de blockchaintechnologie ervoor zorgen dat de burger meer controle zal hebben over zijn eigen gegevens. Daardoor zal meer drang naar luxe ontstaan.

Op het moment zijn we namelijk geen eigenaar van onze eigen (online) gegevens. Zo beschikt de staat over onze gegevens en ook online datahandelaren. We hebben daarom vrij weinig controle over onze gegevens.

Maar daar zal de blockchain verandering in brengen volgens Lubin. Uiteindelijk zal de controle over de eigen gegevens leiden tot meer welvaart. We zullen namelijk meer interesse krijgen in het uiten van onszelf. Daarnaast denk Lubin ook dat de controle over gegevens meer drang naar luxe zal stimuleren.

Lubin zei dit op 12 november in een interview met de New York Times op de International Luxery Conference in Hong Kong.

Blockchain verandert onze mentaliteit

Volgens Lubin zal de blockchaintechnolologie uiteindelijk onze manier van denken veranderen. Zo zei hij: “Ik geloof dat onze manier van denken zal veranderen van een mentaliteit gebaseerd op schaarste naar een mentaliteit van overvloed.”

Hiermee bedoelt Lubin dat we in plaats van een wereld met tekorten – schaarste. Zullen leven in een wereld met overschotten – overvloed.

Deze verandering in mentaliteit zal komen doordat de controle die de blockchaintechnologie de gewone burger zal geven.

“We zullen meer controle hebben over onze identiteit en onze manier van handelen op verschillende decentrale netwerken. En ik denk dat het meer welvaart gaat creëren. Het zal meer interesse in het uiten van onszelf creëren en ik denk dat er meer in plaats van minder drang naar luxe zal zijn.”, aldus Lubin.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock