Goud of bitcoins in je portefeuille? Voor millennials is die vraag heel makkelijk te beantwoorden. Tenminste dat stelt Nate Geraci, directeur bij ETF Store, een onafhankelijke beleggingsadviseur. Volgens Geraci verkiest 90 procent van de millennials die klant bij hem zijn namelijk bitcoins boven goud.

De beleggingsadviseur doet zijn uitspraak op basis van zijn eigen ervaringen, niet op basis van een survey of dergelijke. Geraci zei in een interview met Bloomberg:

Als we met onze jongere klanten overleggen… we hebben een deel goud in onze portefeuille en soms vragen ze mij: ‘Hoe zit het met crypto?’ Als je het hiermee, voornamelijk met millennials, over hebt. Wat ze liever hebben, bitcoin of goud, dan is het een wereld van verschil. Ongeveer 90 procent heeft liever bitcoins.

Data: jongeren positiever naar crypto dan ouderen

Hoewel Geraci uit eigen ervaring spreekt, is er genoeg bewijs dat jongeren positief tegenover cryptomunten staan dan ouderen. In april concludeerde een enquête van Harris Poll dat jongeren tussen 18 en 34 in de komende vijf jaar ‘zeer’ of ‘enigszins’ waarschijnlijk bitcoins zullen kopen.

Daarnaast is er meer data die in het voordeel voor cryptomunten spreekt. Een enquête van eToro stelde dat 43 procent van de millennials cryptobeurzen meer vertrouwd dan aandelenbeurzen. Ondanks dat cryptobeurzen regelmatig worden gehackt.

Bitcoin ETF

Geraci hield het overigens niet bij de ene claim. Volgens hem is er ook genoeg vraag voor een Bitcoin ETF. De adviseur onderbouwde dat met het succes van de Bitcoin Investement Trust (GBTC).

Met het fonds kunnen beleggers via de traditionele markten in bitcoins investeren. Hoewel er soms wel een premie moet worden betaald. Volgens Geraci heeft het het fonds een waarde van 1,5 miljard dollar en dat is volgens hem het bewijs dat er genoeg vraag in de markt is voor een crypto ETF.

Bron: CCN

Foto: iStock