Silvergate, een bank uit Californië, gaat zijn cryptodiensten verder uitbreiden. Verder dan iedere bank tot nu toe is gegaan. Zo wil het directe diensten aanbieden voor digitale activa, zoals het in hechtenis nemen van digitale munten.

Het komt niet uit de lucht vallen dat de Californische bank directe blootstelling wilt aan digitale activa. Zo was het al betrokken bij de cryptoindustrie door bedrijven te financieren.

Nu gaat de bank dus een stap verder doordat het digitale activa in hechtenis wilt nemen en van deze transacties af wilt handelen. Om dit te kunnen doen heeft het ook al een New York trust licentie aangevraagd. Alan J. Lane, de CEO van Silvergate, zei over de stap:

Om als een vertrouwde tegenpartij over te komen moeten we zelf de digitale activa aanraken. Zie het als Silvergate die een netwerk opereert om bitcoin transacties af te handelen.

Silvergate Exchange Network

Hoewel Silvergate nog geen uitgestippeld plan heeft om bitcoins in hechtenis te nemen, heeft het wel plannen voor een eigen netwerk. Dit netwerk moet Silvergate Exchange Network (SEN) gaan heten, waarmee gebruikers in staat zijn om naadloos dollars tussen cryptobeurzen te versturen.

Het netwerk is vooral bedoeld voor gebruikers die nog niet comfortabel zijn met crypto. Gebruikers die wel comfortabel zijn met crypto kunnen immers zelf dollars tussen beurzen versturen. Lane zei:

Het is voor mensen die nog niet in de industrie zitten. Onze huidige klanten, die al comfortabel zijn met crypto, vertellen ons dat er partijen zijn die nog niet comfortabel zijn met crypto, omdat ze geen vertrouwde partij hebben die transacties afhandelt.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties