Er was veel bombarie toen Bakkt zijn plannen voor nieuwe bitcoin futures lanceerde. Alleen van lancering van de futures in de praktijk kwam het nog niet. Het bleef dan ook even stil rondom Bakkt. Maar op 22 juli zullen eerste gebruikers beginnen met het testen van de bitcoin futures op het platform.

Bakkt is een dochteronderneming van de Intercontinental Exchange (ICE), een bedrijf met een marktkapitalisatie van zo’n 40 miljard dollar. Het is onder andere de eigenaar van de New York Stock Exchange, de grootste aandelenbeurs ter wereld.

50 jaar na Apollo 11 de volgende ‘moonshot’

Adam White, de COO van Bakkt, bevestigde met een blog van hem dat er progressie in de ontwikkeling van het platform zit. Hij schreef:

Op 22 juli, twee dagen na de 50e verjaardag van de Apollo 11, zal Bakkt starten met testen voor gebruikersacceptatie voor zijn bitcoin futures. Deze staan genoteerd en worden verhandeld bij de ICE Futures US en worden afgehandeld bij de ICE Clear US.

Bakkt zal dus nauw samenwerken met de moedermaatschappij, om de handel in bitcoin futures mogelijk te maken.

Waarom zijn de Bakkt futures zo gewild?

In de cryptowereld wordt op de futures van Bakkt gerekend, omdat ze een revolutionaire eigenschap hebben. De futures worden namelijk afgehandeld in fysieke bitcoins. Bitcoin futures die momenteel al worden verhandeld, worden afgehandeld in fiatgeld.

Het gevolg van de fysieke afhandeling in bitcoins is dat meer handel in Bakkt futures, meer vraag naar bitcoins zal betekenen.

Wel is het zo dat de afhandeling in bitcoins voor problemen heeft gezorgd bij de autoriteiten in de Verenigde Staten. Want bitcoins zijn nog een redelijk grijs gebied in de wet. Dat is op zijn beurt weer de reden dat de lancering van Bakkt meerdere keren is uitgesteld.

Bron: Finance Magnates

Foto: iStock