Op vrijdag 6 september kunnen klanten van Bakkt hun bitcoins al opslaan in de kluizen van het bedrijf. Hiermee wordt alles gereed gemaakt voor 23 september. Dat is de dag waarop de bitcoinfutures van Bakkt verhandeld kunnen worden.

Bakkt is onderdeel van de Intercontinental Exchange (ICE), onder andere de moederholding van de New York Stock Exchange (NYSE). Er wordt daarom, al lang, met smart gewacht op de lancering van de futurecontracten van Bakkt.

Ten eerste omdat Bakkt een vertrouwde naam heeft in de financiƫle wereld. Ten tweede omdat de futures van Bakkt in fysieke bitcoins worden afgehandeld. Om de contracten zo af te handelen moet Bakkt wel genoeg bitcoins achter de hand hebben. Daarom worden de kluizen nu goed gevuld. Zo meldde het bedrijf op twitter:

Een lange weg naar dit moment

Enkele weken geleden kondigde Bakkt aan dat het moment eindelijk zo ver was: de autoriteiten hadden volledige toestemming gegeven voor de lancering van de nieuwe bitcoinfutures. De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) gaat hierover en maakte het Bakkt niet makkelijk het afgelopen jaar.

In eerste instantie hoopte Bakkt de bitcoinsfutures eind 2018 al te lanceren. Maar door regelgeving van de CFTC ging dat niet door. Bakkt stelde de lancering meerdere keren uit, maar nu is het moment daar, dat de futures verhandelt mogen worden.

En die futures van Bakkt zijn speciaal, want ze worden volledig in bitcoins afgehandeld. De al bestaande bitcoinfutures van CME worden in dollars afgehandeld en daar komt dus geen bitcointransactie bij kijken. Bij de futures van Bakkt wel.

Wat zijn futures?

Een future is een financieel contract. Dat wil zeggen, een overeenkomst tussen twee partijen om een bepaald (financieel) product op een bepaald moment in de toekomst te kopen voor een afgesproken prijs.

De futures van Bakkt hebben een looptijd van een dag en een maand.

Bron: Coindesk

Foto: iStock