Bank of America test stilletjes Ripple zijn blockchaintechnologie uit. Dat zei een woordvoerder van het fintechbedrijf, die bekend is door de cryptomunt XRP. Een verdere samenwerking tussen de twee bedrijven in de toekomst is niet uitgesloten.

Het was al duidelijk dat Bank of America Ripple advies gaf over verschillende zaken. Maar nog nooit kwam naar buiten dat de bank ook de technologie van de startup gebruikte, al was het alleen voor testen. Een woordvoerder van Ripple zei:

Bank of America is al sinds 2016 een partner van de Global Payment Steering Group van Ripple en we hebben met de bank een pilot gedaan.

Voor de rest werd er geen informatie vrijgegeven over de samenwerking. Ook weigerde Bank of America te reageren op de uitspraak.

Meer bewijs voor interesse in Ripple

Bank of America heeft veel kennis over de blockchaintechnologie. Zo heeft de bank de meeste blockchain patenten ter wereld van alle financiële instellingen.

Ondanks al deze kennis, meende Cathy Bessant, de CTO van de bank, pessimistisch te zijn over de nieuwe technologie. De bank heeft de patenten alleen, zodat het snel naar de blockchain kan schakelen, mocht de technologie toch wat worden.

Bovendien blijft het niet alleen bij alle patenten en het testen van Ripple zijn technologie. Ook plaatste de bank onlangs een vacature voor een productmanager, die een Ripple project moet leiden. In de vacature staat:

Deze rol leidt het Ripple project, een gedecentraliseerde blockchaintechnologie voor grensoverschrijdende transacties voor onze GTS klanten.

GTS staat voor global transaction services. De klanten van deze tak van de bank zijn de financiële afdelingen van multinationals en financiële instellingen.

Bron: Coindesk

Foto: iStock