Het betaalbedrijf Square heeft een nogal ongebruikelijke transactie met bedrijfsmiddelen gedaan. Het bedrijf kondigde op donderdag aan dat het 4 709 bitcoins had gekocht, ter waarde van $50 miljoen.

Square gelooft dat cryptocurrencies een krachtig economisch instrument zijn. Hiernaast biedt het de wereld een kans om deel te nemen aan een globaal monetair systeem, wat in overeenstemming is met het doel van het betaalbedrijf.

Amrita Ahuja, CFO van Square, stelt:

Wij geloven dat bitcoin het potentieel heeft  om in de toekomst een alomtegenwoordige valuta te zijn.

Enige valuta ter wereld

Square oprichter en CEO Jack Dorsey, bekend van Twitter, is een zeer grote voorstander van de digitale munteenheid. In 2018 verklaarde hij nog dat bitcoin op termijn de enige valuta ter wereld zal worden. Dorsey benadrukte wel dat dit proces nog 10 jaar in beslag zou kunnen nemen.

Wanneer bitcoin of een andere crypto als globale munt gebruikt zou worden, zal dit positieve mogelijkheden bieden voor het betalingsbedrijf van Dorsey. Hierdoor zou de barrière voor Square om nieuwe markten aan te boren enorm verlaagd worden.

Bitcoin is in zijn 11-jarig bestaan gekenmerkt voor de hoge mate van volatiliteit. Dit en de hoge transactiekosten hebben er voor een groot deel voor gezorgd dat de cryptomunt niet als een alledaagse betaalmethode wordt gebruikt.

In plaats van betaalmethode gebruikten sommige investeerders bitcoin als waarde-opslag bij onzekere periodes waardoor het de bijnaam “digitaal goud” kreeg.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties