Grote spelers in de cryptomarkt kopen bitcoins, en wel op een hoog tempo. Zo is er een significante toename van het aantal bitcoins in wallets die tussen de 1.000 en 10.000 bitcoins bezitten. Dat blijkt uit onderzoek van Diar. Volgens het onderzoeksbureau duidt de toename op een aanzienlijke accumulatie sinds de prijsdip in december van vorig jaar.

De analyse van Diar gaat terug tot augustus 2018. Toen noteerde de Bitcoin op ongeveer eenzelfde prijs als op het moment van onderzoek, namelijk 8.000 dollar. De prijs is op beide momenten hetzelfde, maar het landschap van de Bitcoin is aanzienlijk veranderd. Zo is ook te zien op een grafiek van Diar.

Firm size nu goed voor ruim een kwart van alle bitcoins

Volgens het onderzoek van Diar hebben de ‘Firm size’ adressen, met 1.000 tot 10.000 bitcoins, dus flink wat bitcoins gekocht. In augustus 2018 waren deze adressen goed voor iets minder dan 20 procent van het totale aantal bitcoins. Nu, nog geen jaar later, zijn de adressen goed voor zo’n 26 procent van het totale aantal bitcoins.

Opmerkelijk is ook dat een groot deel van de bitcoins onlangs de weg heeft gevonden naar ‘Firm size’ adressen. Zo onthult het onderzoek dat sinds de start van 2019 100.000 bitcoins zijn toegevoegd aan de ‘Firm size’ categorie.

Het grootste gedeelte van de adressen is in de afgelopen drie maanden actief geweest, stelt Diar. Het zijn dus geen statische adressen of gestolen bitcoins waar Diar het over heeft.

Belangrijke notitie aan het onderzoek

Diar merkt nog iets belangrijks op over het onderzoek. In december 2018 verschoof Coinbase, een van de grootste cryptobeurzen, 856.000 bitcoins naar 107 adressen. Op het moment zijn dat nog 760.000 bitcoins verdeelt over 96 adressen. Diar heeft deze bitcoins buiten de berekening gelaten.

Bron: Diar

Foto: iStock