De Bitcoin maakte onlangs weer een grote sprong naar boven in een korte tijd. Zo steeg de Bitcoin met zo’n 200 dollar in slechts een uur tijd, waarmee de munt een recordhoogte van de afgelopen 30 dagen bereikt.

De grote sprong van de prijs per bitcoin vond op maandag laat in de avond plaats. Toen steeg de grootste cryptomunt van ongeveer 7.550 dollar naar zo’n 7.7550 dollar. Daar bleef het niet bij, want in de uren daarna werd een voorlopige top van bijna 8.000 dollar neergezet. Zo blijkt uit data van Tradingview.

Tether achter de stijging?

Een mogelijke katalysator voor de sprong is het aanbod USDT dat zich in de dagen voor de stijging uitbreidde. USDT is de stablecoin van het bedrijf Tether en is een controversiële munt in de cryptomarkt. Tether wordt er namelijk van beschuldigd de prijs per bitcoin te manipuleren door het bijdrukken van USDT. Toch is dit niet bewezen.

Wel is een feit dat het aantal USDT in omloop flink is gestegen. Ongeveer met een half miljard munten. De extra stablecoins zorgen voor een toename van liquiditeit in de cryptomarkt waardoor de prijzen kunnen stijgen.

Het aantal USDT bedraagt nu 4,65 miljard. Dat waren er enkele dagen gelede nog maar 4,14 miljard.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties