Voor de eerste keer in drie maanden brak de prijs van de Bitcoin door de magische grens van 10.000 dollar per munt. Bovendien zou de uitbraak fundamenteel onderbouwd zijn volgens on-chain analist Willy Woo. Hij stelt daarom dat een verdere stijging zeker niet is uitgesloten.

Rond 04:00 zondagnacht noteerde de Bitcoin weer op vijf cijfers en steeg tot 10.200 dollar op maandagnacht. Daarna daalde de digitale munt weer en noteert op het moment van schrijven op ruim 9.800 dollar, zoals op de grafiek van TradingView te zien is.

Fundamentele plaatje ondersteunt stijging

De stijging van de Bitcoin is nog zeker niet op zijn eind, want het fundamentele verhaal van de munt ziet er positief uit. Althans volgens blockchain onderzoeker Willy Woo. Hij analyseert de data van de blockchain van de Bitcoin.

Woo stelt dat de velociteit, de mate waarin bitcoins van hand wisselen, een positieve ommekeer laat zien in de afgelopen weken. Aan deze ommekeer lijkt voorlopig nog geen eind te komen en daarom zou de prijs nog wel eens flink hoger kunnen volgens de analist.

Altcoins presteren nog beter

De Bitcoin is alleen niet het enige positieve in de cryptomarkt. Andere munten, ook wel altcoins genoemd, boeken nog meer winsten. Bijvoorbeeld Ethereum. De tweede grootste cryptomunt brak onlangs uit een 2-jarige dalende trend versus de Bitcoin.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties