De hashrate op het bitcoinnetwerk was nog nooit zo hoog als op 7 juli. Volgens data van Blockchain.com is de computerkracht op de blockchain van de Bitcoin naar een nieuwe hoogte van 65,87 TH/s gestegen.

De hashrate op de blockchain van de Bitcoin is een belangrijke parameter. Want het geeft aan hoeveel miners actief zijn met het delven van nieuwe bitcoins. Iedere hash op het netwerk, is één poging van een miner om nieuwe bitcoins te zoeken, oftewel een blok op de blockchain te openen. Eén TH/s staat gelijk aan één biljoen hashes per seconde.

Tegelijkertijd vormt de hashrate een soort firewall om de blockchain van de Bitcoin. Omdat een hogere hashrate het duurder maakt om een succesvolle ‘51% attack‘ uit te voeren op het netwerk. Dus hoe hoger de hashrate, hoe veiliger de Bitcoin.

Het vorige hashraterecord werd medio juni gevestigd. Toen leverden miners gezamenlijk 65,19 TH/s, zoals te zien is op de grafiek van Blockchain.com.

Miners volgen de prijs

De hashrate laat zien dat er steeds meer miners actief zijn met het delven van bitcoins. Miners volgens dus de prijs per bitcoin. Dat is logisch, want hoe hoger de prijs per bitcoin, hoe meer winst miners maken.

Zo stijgt de hashrate, samen met prijs per bitcoin, sinds begin december in een lijn omhoog. Deze stijging was nodig, omdat het hashrate sinds oktober vorig jaar aan het dalen was. In twee maanden tijd daalde de hashrate, en daarmee de veiligheid op het netwerk, met bijna 50 procent. Allemaal het gevolg van de gecrashte prijs toen der tijd.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock