Blockchain.com – een aanbieder van cryptoportemonnees – geeft 125 miljoen dollar Stellar (XLM) weg aan alle gebruikers op het platform. Dat zijn er zo’n 30 miljoen. Het is de grootste airdrop (weggeefactie) ooit in de cryptowereld.

De reden voor de airdrop is dat Blockchain haar gebruikers wilt bedanken. Daarnaast gelooft het platform erg in de kracht die een airdrop kan hebben, zo bevordert het onder andere de decentralisatie van een cryptomunt volgens Blockchain.

Als u een portemonnee heeft bij Blockchain krijgt u dus gratis een aantal XLM in uw portemonnee gestort.

Blockhain maakte de actie bekend in een blogbericht op de eigen website op 6 november.

De redenen voor de airdrop

Blockchain gaf drie redenen waarom het de actie uitvoert.

Ten eerste is blockchain erg blij met haar gebruikers en wilde deze daarom bedanken. Zo stelde het in het persbericht:

“We zouden nergens zijn zonder de tientallen miljoenen gebruikers die onze Blockchain Wallet hebben gebruikt en ons in staat hebben gesteld om een pionier te zijn op het gebied van het controleren van financiën.”

Daarnaast zorgt een airdrop er volgens Blockchain voor dat de decentralisatie van een cryptomunt verbetert. Met een airdop worden de munten namelijk gelijk verdeeld over gebruikers, dus zal er een grotere gelijkheid bestaan wat betreft de verdeling van de munt.

Ook verbetert het de adoptie van het cryptonetwerk. Zo stelde Blockchain over de airdrop:

“We geloven dat ze [airdrops] ook geweldig zijn voor gebruikers van crypto’s. Ze laten je toe om de volgende generatie cryptovaluta’s te testen en te verhandelen. Zonder dat je ze hoeft te kopen of te minen.”

Waarom de keuze voor Stellar?

Blockchain geeft als reden dat het voor Stellar kiest, omdat deze cryptomunt gebouwd is om schaalbaar te zijn.

“De munt zorgt voor snelheid, lage kosten en wereldwijde transacties. Zelfs als miljoenen mensen het tegelijk gebruiken.”, zei Blockchain in het persbericht.

Bron: Blockchain

Foto: iStock

Reacties