De Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity opent in de komende weken de handel in bitcoins. Dat meldde een anonieme bron aan Bloomberg.

De vermogensbeheerder van 7 biljoen dollar richt zich alleen op professionele klanten en heeft voor de cryptodiensten Fidelity Digital Assets (FDA) opgericht. FDA is in oktober van 2018 opgericht en nam in maart al cryptomunten in bewaring voor een select aantal klanten.

Nu zal het een paar weken duren voordat de handelsdienst van Fidelity live gaat. Klanten van Fidelity zullen dan in staat zijn om te handelen in de Bitcoin. De handel waar het over gaat is over-the-counter (OTC) met hoge volumes. Dat betekent dat het niet op handelsplatforms plaats.

Voor nu alleen Bitcoin

Op het moment zal Fidelity zich alleen richten op de grootste cryptomunt ter wereld, de Bitcoin. Arlene Roberts, woordvoerder bij Fidelity, zei:

Momenteel hebben we een selecte groep klanten die ons platform gebruiken. We gaan door met de ontwikkeling van nieuwe diensten in de komende weken en maanden. Dat zal allemaal gebaseerd zijn op de behoeften van onze klanten. Bijvoorbeeld het rechtsgebied en andere factoren. Momenteel zijn onze diensten alleen gericht op Bitcoin.

22% van professionele beleggers heeft al cryptomunten

Volgens Fidelity is er in de professionele sferen genoeg animo voor bitcoins. Zo voerde de vermogensbeheerder onlangs een enquĂȘte uit onder 400 professionele beleggers.

22% van de professionals gaf aan dat ze al cryptomunten bezitten als onderdeel van de portefeuille. Bijna de helft van de ondervraagden gaf aan open te staan om in cryptomunten te beleggen.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock