Bitcoinfutures doen het zeer goed. Op dinsdag 19 februari werden er namelijk 18.338 bitcoinfuture contracten verhandeld op de Chicago Mercantile Exchange (CME). Dat is een record.

Daarnaast stijgt de interesse van professionele investeerders in bitcoinfutures geleidelijk volgens CME.

Sinds december 2017 is het bij de CME mogelijk om in bitcoinfutures te handelen. Sinds het eerste kwartaal van 2018 is er een stijgende trend gaande in het aantal uitstaande bitcoinfuture contracten.

Het handelsplatform stelde in een interne mail van 20 februari:

Gisteren (19 februari) hebben we een nieuw record neergezet. Er zijn 18.338 contracten verhandeld. Dit staat gelijk aan 91.690 bitcoin of 360 miljoen dollar.

Een bitcoinfuture contract staat dus gelijk aan vijf bitcoins. Maar de contracten worden afgerekend in dollars.

In het eerste kwartaal van 2019 werden er dagelijks gemiddeld 4.630 contracten verhandeld bij CME. Alleen in het derde kwartaal van 2018 werden er gemiddeld meer contracten per dag verhandeld. Het aantal openstaande future contracten steeg gestaag naar 4.076. Een grafiek van The Block illustreert dit.

bitcoinfutures CME

Interesse van professionals neemt toe

CME stelde in de interne mail ook dat de interesse van professionele investeerders in bitcoinfutures toeneemt. Zo schreef het:

Interesse van professionals neemt geleidelijk toe en het aantal grote contracthouders blijft stabiel op 43 sinds november. Een grote contracthouder is een entiteit die minstens 25 bitcoinfuture contracten heeft.

CME is echter niet de enige plek waar de populariteit van derivaten van cryptomunten toeneemt. Volgens The Block is de handel bij CME slechts goed voor een klein gedeelte van de totale markt. De meeste cryptoderivaten worden namelijk verhandeld bij platformen, zoals BitMEX, BitFlyer en OKEX.

Op deze platformen kan men naast futures ook in andere derivaten handelen, zoals swaps en opties.

Bron: The Block

Foto: iStock