Indiase wetgevers hebben een wetsvoorstel gedaan die cryptomunten volledig illegaal zou maken. Sterker nog, het wetsvoorstel zegt dat je tot wel 10 jaar de gevangenis in gaat, als je je met cryptomunten bezighoudt.

Het is echter nog niet zeker of de wet door zal gaan. Voor nu is de wet, genaamd, ‘Banning Cryptocurrencies and Regulation of Official Digital Currency Bill 2019’, slechts een voorstel.

Maar als de wet wel in gaat, dan zal het illegaal worden om in India direct of indirect cryptomunten te generen, aan te houden of te kopen of verkopen. Daarnaast zijn agenten gemachtigde om verdachten meteen om te pakken. Daarvoor is dan geen onderzoek nodig.

Ook een flinke boete volgens Bloomberg

De bron van het bericht is Bloomberg Quint, een van de meest vooraanstaande financiële media ter wereld. Naast een gevangenisstraf kunnen aangeklaagden ook een flinke boete krijgen van de Indiase overheid. Bloomberg schrijft:

De straf die een beschuldigde kan worden opgelegd is volgens de wet driemaal het verlies dat aan het systeem wordt toegedaan. Of het drievoud van de door hem/haar behaalde winsten, afhankelijk van wat het hoogste is.

Als de wet ingaat, zullen mensen met cryptomunten niet meteen worden bestraft. Men zal in dat geval 90 dagen de tijd hebben om aan de overheid cryptobezittingen aan te geven.

Indiase centrale bank werkte aan het wetsvoorstel

Het wetsvoorstel wordt opgesteld door een panel onder leiding van Subhash Chandra Garg, de secretaris van economische zaken in India. Ook helpen afgevaardigden van de Indiase centrale bank mee met het opstellen van de wet, samen met nog enkele andere autoriteiten.

Bron: TheBlockCrypto

Foto: iStock

Reacties