OKEx, een van s’ werelds grootste cryptohandelsplatform gaat de handel in 50 handelsparen sluiten. Dit maakt het in Hong Kong gevestigde platform bekend op 25 oktober in een persbericht op de eigen website.

De handelsparen waar het om gaan zijn vooral paren met tokens die minder populair zijn geworden. Belangrijk om te weten is dat de genoemde paren in het persbericht niet meer verhandelbaar zijn vanaf  31 oktober 2018, 06:00 Centraal Europese Tijd.

Voor een optimale gebruikerservaring

De reden voor het verwijderen van de 50 handelsparen is dat het handelsplatform een zo optimaal mogelijke gebruikerservaring wil bieden aan de handelaren. Handelsparen met een lage populariteit en zo een lage liquiditeit en laag handelsvolume bieden geen goede gebruikerservaring. Dit stelt de OKEx Token Delisting / Hiding Guideline.

Het is niet gek dat er een laag handelsvolume is voor bepaalde tokens. De tokens waar het om gaan zijn namelijk gecreëerd in ICO’s. Vandaag de dag is de populariteit van veel ICO’s lager dan eind 2017. Zo meldde Ernst & Young al eerder dat ICO’s over het algemeen geen goede investering zijn geweest in 2018.

Verder stelt OKEx in haar persbericht dat de delisting van bepaalde handelsparen alleen effect heeft op de handel in de tokens. De tokens die worden verwijderd uit de handel kan men nog wel stallen op het handelsplatform. Daarom hoeft men niet perse actie te ondernemen door de tokens naar een andere wallet te sturen.

Tokens moeten goed blijven presteren

Andy Cheung, Head of Operations bij OKEx benadrukte in een tweet nog eens dat tokens goed moeten blijven presteren, willen ze verhandelbaar blijven op OKEx. Zo stelde hij: “Genoteerd worden is niet alles. Het bijhouden van goede prestaties is de sleutel tot succes.”

Bron: OKEx

Foto: iStock