Geruchten over de cryptomunt van Facebook waren er al langer. En nu bevestigde de techgigant deze door zijn cryptomunt, genaamd Libra, officieel aan te kondigen. Volgens verschillende analisten is deze zet van Facebook heel erg goed voor de cryptomarkt, omdat het crypto als geheel legitimeert.

Libra zal op de platformen van Facebook (dus ook op WhatsApp) functioneren als een stablecoin. Dat betekent dat de waarde van Libra stabiel zal zijn. Hierdoor moeten gebruikers makkelijk in staat zijn om betalingen te verrichtten op de platformen. En die tellen wereldwijd ongeveer 2,4 miljard gebruikers.

Libra zal voor wereldwijde acceptatie van crypto zorgen

Alex Krüger, een analist die de wereldwijde markten beschouwt, gelooft dat Libra het wereldwijde gebruik van digitale activa zal versnellen. Hij schreef:

Libra is extreem positief voor het ecosysteem van cryptomunten, omdat het de wereldwijde acceptatie van crypto’s zal versnellen. En het fungeert als de grootste munt, dankzij de 2,4 miljard gebruikers van Facebook.

Barry Silbert deelt deze mening. Hij is CEO van Digital Currency Group. Volgens hem zal de recente zet van Facebook fungeren als de katalysator voor wereldwijde adoptie van digitale activa, waaronder bitcoins.

Andere stablecoins zullen het moeilijk krijgen

Een andere analist, Tom Lee, gelooft ook dat Libra voor mainstream adoptie van crypto zal zorgen.

De aankondiging van Facebook bevestigt dat de mainstream nu volledig gefocust is op cryptomunten. Ik geloof dat het argument ‘ik geloof in blockchain, niet in bitcoin’ nu niet meer op gaat.

Lee gelooft dat Libra aanvullend is op de Bitcoin. Maar de analist denkt dat de munt van Facebook niet positief is voor de huidig bestaande stablecoins, zoals Tether. Hij zei:

Ik geloof dat het zeer slechts is voor stablecoins en voor iedereen die probeert om finance te decentraliseren.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties