De Bitcoin heeft een echte use case, en dat bewijst het nu. Althans dat zegt Mike Novogratz, oprichter van Galaxy Digital, een grote investeerder in cryptomunten. De reden voor de use case is volgens Novogratz het huidige turbulente economische en politieke landschap.

De bekende cryptobull liet zijn optimisme over de Bitcoin blijken in een tweet. Hij refereerde specifiek naar de waarde vermindering van de Chinese munt, een mogelijke valutaoorlog en de instabiliteit in Hong Kong. Dat zou allemaal kunnen leiden tot kapitaalvlucht, waarvoor de Bitcoin een uitkomst kan bieden.

Alleen kapitaalcontroles houden Chinezen tegen…

Op maandag devalueerde de Chinese overheid zijn munt naar het laagste peil sinds de financiële crisis. Tot groot ongenoegen van president Donald Trump. Want een lagere Chinese munt betekent dat spullen kopen in China aantrekkelijker wordt. En zoals we allemaal weten, wil Trump dat op een zo laag mogelijk peil houden.

Maar waarvoor de devaluatie van de Chinese munt ook zorgt, is dat het spaargeld van Chinezen minder waard wordt. Dat zou er toe kunnen leiden dat Chinezen naar de Bitcoin vluchten als veilige haven.

Novogratz claimt dat alleen kapitaalrestricties Chinezen tegenhouden om hun geld in te wisselen voor bitcoins. De Chinese overheid controleert namelijk waar het Chinese geld naar toe gaat, en kan geldstromen tegenhouden. Wanneer er geen kapitaalcontroles zouden zijn, dan zouden er al biljoenen naar bitcoins zijn gevloeid.

Meer marktkenners delen de mening van Novogratz

Novogratz is overigens niet alleen in zijn standpunt. Onlangs stelde Max Keiser, een voormalig handelaar op Wall Street, dat het vertrouwen in centrale banken en overheden op een laagste punt noteert in decennia. En dat is op zijn beurt weer goed voor de Bitcoin, zei Keiser.

Ook kwam onderzoeksbureau Delphi Digital met een rapport waarin het de huidige macro economische situatie als zeer positief ziet voor de Bitcoin.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock