Decentralized Finance (DeFi) zal in de niet hele verre toekomst de traditionele financiële wereld uitdagen. Daarop aansluitend zal DeFi worden gebruikt door veel mensen die nog geen toegang hebben tot het financiële systeem. Tenminste, dat voorspelt Jay Hao, CEO van cryptobroker OKEx.

DeFi kan allerlei financiële diensten bevatten, zoals handel. Alleen dan zonder de tussenkomst van een centrale partij als een bank. Een ander kenmerk van DeFi is dat het zich volledig afspeelt op de blockchain (van Ethereum), waardoor alle financiële diensten volledig transparant zijn.

Hao denkt dat de DeFi manier van financiële zaken hard gaat groeien in de komende jaren. Zelfs zo hard dat het nog niet eens in de hele verre toekomst traditionele financiën zal ontwrichten. Zo stelde de CEO:

We zijn zeer optimistisch over de toekomst van DeFi en ik geloof 100 procent dat diens producten een belangrijke rol zullen spelen in de levens van velen. DeFi is helemaal interessant in een tijd waarin fiatgeld twijfel zaait over de toekomstige koopkracht die het biedt.

Eenvoudige toegang tot financiën

Volgens schattingen van Hao hebben op dit moment 2 miljard mensen geen toegang tot financiële diensten. Deze mensen hebben vaak wel een smartphone met internet. Daarom kan DeFi een oplossing bieden. Want iedere telefoon met internet heeft toegang tot de blockchain van Ethereum en heeft daarmee toegang tot alle DeFi applicaties.

Hao denkt dat de belangrijkste applicatie Compound is. Deze decentrale app matcht spaarders en mensen die een lening willen. Op dit moment zit de applicatie op een waarde van 700 miljoen dollar, dat enorm hard is gestegen in de afgelopen periode. De CEO zei:

Het is op dit moment waarschijnlijk een van de belangrijkste diensten in het crypto ecosysteem.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties