Een van ’s werelds grootste financiële dienstverleners (met 7,2 biljoen dollar onder beheer), Fidelity Investments heeft aangekondigd dat het zich gaat richten op digitale-activa. Met digitale-activa bedoelt de dienstverlener cryptovaluta. Dit doet Fidelity door middel van een dochteronderneming, Fidelity Digital Assets.

Het nieuws werd bekend gemaakt in een persbericht van Business Wire. Een bedrijf van Berkshire Hathaway, bekend van beleggingslegende Warren Buffet.

Fidelity Digital Assets zal zicht richten op oplossingen voor de traditionele klanten. Onder andere het in bewaren van en het uitvoeren van handel met betrekking tot cryptovaluta’s. Dit zal de financiële dienstverlener doen voor institutionele beleggers, zoals hedgefondsen, rijke families en marktintermediairs.

Grote interesse van klanten

De reden voor Fidelity Digital Assets is een grote interesse van institutionele beleggers naar cryptovaluta.

In een enquête van Fidelity, de Fidelity Global Institional Investors Survey, werd duidelijk dat 70 procent van de ondervraagde institutionele beleggers denkt dat de nieuwe [digitale-]activaklasse zal blijven in het huidige systeem.

Ook zien de klanten van Fidelity dat er een toenemende interesse is in cryptovaluta en daarom willen zij de markt betreden om een aantal redenen.

De redenen lopen uiteen. Ten eerste de toenemende populariteit van cryptovaluta als een manier om waarde op te slaan. Ten tweede hebben cryptovaluta relatief gezien geen correlatie met traditionele markten. Ten derde bieden crypto’s de mogelijkheid voor lagere transactiekosten. En ten vierde kunnen de nieuwe protocollen die cryptovaluta mogelijk maken andere industrieën efficiënter maken.

De CEO van Fidelity

De CEO van Fidelity Investments voegde aan het persbericht toe: “Ons doel is om digitale-activa, zoals bitcoin, toegankelijker te maken voor beleggers. We verwachten op de langetermijn verder te gaan met investeren en experimenteren met manieren om deze nieuwe activaklasse begrijpelijker en bruikbaarder te maken voor onze klanten.”

Het hoofd van Fidelity Digital Assets stelde: “We begonnen de blockchain en digitale-activa een aantal jaar geleden te verkennen. Deze inspanningen zijn succesvol geweest om cryptovaluta te begrijpen. De oprichting van Fidelity Digital Assets is de eerste stap in een langetermijnvisie om een platform voor digitale-activa op te richten die een volledige dienstverlening voor bedrijven biedt.”

Bron: Business Wire

Foto: iStock