Twee pensioenfondsen uit Virginia, Verenigde Staten hebben onlangs in een cryptofonds van Morgan Creek Digital geïnvesteerd. Het is de eerste keer dat een pensioenfonds in crypto belegt.

Morgan Creek Digital is een vermogensbeheerder die in cryptomunten en startups investeert. Morgan Creek Digital is opgericht door onder andere Anthony Pompliano.

In totaal haalde het fonds van Morgan Creek 40 miljoen dollar bij meerdere grote organisaties. Naast de pensioenfondsen investeerden ook een verzekeringsmaatschappij, een universiteit en een private stichting zei Pompliano.

Veel van deze organisaties geloven volgens Pompliano dat een investering in crypto een asymmetrische opbrengst geeft. Dat wil zeggen dat de potentiële winsten veel hoger zijn dan de potentiële verliezen.

Fonds investeert vooral in crypto- en blockchainbedrijven

Het fonds van Morgan Creek Digital overtrof de verwachtingen. In de eerste instantie werd gerekend op een opbrengst van 25 miljoen, maar door de grote vraag van organisaties overtrof het dit bedrag.

Pompliano stelde dat dat het fonds veel weg heeft van een traditioneel durfkapitalistenfonds. Morgan Creek zal met het fonds voornamelijk in aandelen van crypto- en blockchainbedrijven beleggen. Daarnaast zal het fonds ook een klein percentage van de bezittingen in cryptomunten, zoals bitcoins beleggen.

Pompliano voegde daaraan toe:

Er is het geloof in de institutionele wereld: wanneer de [crypto] industrie voor langere tijd bestaat, het zeer waardevol zal zijn. Het slimme geld is niet afgeleid door prijs, maar kijkt naar de lange trend. En het gelooft dat de innovatie een geweldige manier is om met een beperkt risico hoge rendementen te behalen.

Pensioenfondsen zijn optimistisch

De pensioenfondsen die in het fonds investeren hebben beiden meer dan vijf miljard dollar in beheer.

Katherine Molnar, CIO van een van de pensioenfondsen stelde dat ze optimistisch en enthousiast is om deel te nemen in de blockchainindustrie, omdat het een aantrekkelijke asymmetrische opbrengst heeft.

Bron: Bloomberg, The Block

Foto: iStock