De voorzitter van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) vindt dat ether een commodity is. En daarom zullen er in de nabije toekomst ook futures van Ethereum worden verhandeld.

Eerder stelde de andere financiƫle autoriteit in de Verenigde Staten, de Securities and Exchange Commission (SEC), al dat ethers geen effecten zijn. Nu bevestigde Heath Tarbert, voorzitter van de CFTC, wat ether dan wel is. Hij zei over de tweede grootste cryptomunt:

We zijn duidelijk geweest over bitcoin: bitcoins is een commodity. We hebben nog niets gezegd over ether, tot nu toe. In mijn visie als voorzitter van de CFTC is ether een commodity.

Waarom is dat goed nieuws voor ether?

De uitspraken van Tarbert zullen met open armen worden ontvangen in de gemeenschap van Ethereum. Want het laatste wat cryptomunten willen zijn is een effect, zoals aandelen of obligaties.

Als een digitale activa als effect wordt gezien dan betekent dat de crypto’s ook aan regelgeving voor effecten moeten voldoen. En vrijwel alle cryptomunten en tokens voldoen hier niet aan. Zo zijn de cryptomunten of tokens vaak uitgegeven zonder dat daar toestemming voor werd gegeven door de SEC.

En daarom kunnen deze crypto’s en tokens fikse boetes en straffen krijgen van de SEC. Momenteel heerst er alleen nog veel onduidelijkheid over het lot van digitale activa. Behalve dan over die van de Bitcoin en nu ook Ethereum.

Vergelijkbare digitale activa zijn ook commodities

De voorzitter van de CFTC hield het niet alleen bij Ethereum. Volgens hem zijn er nog meer digitale activa die ook als commodity behandeld moeten worden. Dat zijn sowieso alle crypto’s die afstammen van dezelfde blockchain als de Bitcoin en Ethereum. Zogenoemde hardforks.

Dat zou dus betekenen dat Bitcoin Cash, Bitcoin SV, Bitcoin Gold en alle andere hardforks van de Bitcoin ook als commodity worden gezien. Maar ook Ethereum Classic, een afsplitsing van Ethereum.

Bron: Yahoo Finance

Foto: iStock

Reacties