Het is al langer bekend dat Facebook zijn eigen cryptomunt ontwikkelt. Uiteindelijk zal de munt beschikbaar zijn voor miljarden mensen. Maar volgens de New York Times (NYT) zullen nieuwe cryptomunten, zoals die van Facebook, aanlopen tegen dezelfde hordes als de Bitcoin.

Die hordes zijn zelfde technische mankementen en regelgevende tegenslagen als de Bitcoin. Volgens de NYT is een cryptomunt met gebrek aan een centrale autoriteit, zoals een overheid of een bank, kwetsbaar voor criminelen en oplichters.

Maar ook de computernetwerken achter nieuwe cryptomunten zullen niet in staat zijn om enorm veel transacties uit te voeren.

Richard Ma, CEO van Quantstamp benadrukte dat nog eens:

Ze zullen allemaal tegen dezelfde typen technische limieten aanlopen.

Facebook stopt enorm veel effort in ontwikkeling

Anonieme bronnen van de NYT stelden dat er momenteel zo’n 50 ontwikkelaars aan de cryptomunt van Facebook werken. Het cryptoproject van Facebook staat onder leiding van David Marcus, voormalig Paypal president.

Daarnaast is Facebook ook terughoudend over wat het aan het bouwen is. De medewerkers van het cryptoproject zouden in een apart kantoor zitten volgens de bronnen van de NYT. En men heeft alleen toegang tot het kantoor met een speciale pas.

Ook stelden bronnen van de NYT dat Facebook al reclame maakt bij verschillende cryptohandelsplatformen.

Facebook-munt decentraal karakter

De cryptomunt van Facebook zal volgens de NYT niet afhankelijk zijn van een centrale server. Facebook wil net als de Bitcoin een decentraal karakter hebben. Dat wil zeggen dat de transactiegeschiedenis van de munt op verschillende computers wordt opgeslagen.

Bron: New York Times

Foto: iStock