Fidelity – een van de grootste financiële dienstverleners ter wereld – kijkt naar mogelijkheden om diensten tot cryptomunten uit te breiden. Zo wil de financiële reus de vijf tot zeven grootste cryptomunten qua marktkapitalisatie aanbieden aan klanten.

Vorige maand maakte Fidelity bekend dat het een dochteronderneming zal opzetten, genaamd Fidelity Digital Assets. Deze dochter zal de klanten van Fidelity (ruim 13.000 professionele beleggers) de mogelijkheid bieden om bitcoins en ethers op te slaan en te verhandelen.

De inspanning van Fidelity is zeer positief nieuws voor de cryptomarkt. Het gebrek aan vertrouwde manieren om cryptomunten op te slaan en te verhandelen vormen een barrière voor verdere ontwikkeling van de markt. Zo stelde de baas van de Amerikaanse beurswaakhond onlangs.

Fidelity hanteert een klantgedreven aanpak

De reden voor de uitbreiding van de cryptodiensten is de vraag naar meerdere cryptomunten van klanten. Dat stelde Tom Jessop, topmanager van Fidelity Digital Assets.

“Ik denk dat er vraag is voor de volgende vier of vijf grootste cryptomunten [na Bitcoin en Ethereum] qua marktkapitalisatie. Daarom kijken we naar deze.”, aldus Jessop

Verder legde Jessop uit dat Fidelity voor nu een klantgedreven benadering hanteert. En op het moment zijn de klanten van Fidelity vooral geïnteresseerd in de munten die het grootste gedeelte van de totale cryptomarkt voor hun rekening nemen.

Kleine interesse in tokens

Naast de grootste cryptomunten ging Jessop ook in op de lager gerangschikte munten, waaronder veel tokens.

Zo stelde hij: “Wanneer het aankomt op security tokens of tokens die waarschijnlijk gedoemd zijn tot ongereguleerde effecten, wachten we tot verdere ontwikkeling in deze tak.”

Daaraan voegde Jessop toe: “We hebben wel interesse gehad, maar dat was geen grote interesse. Dus is onze focus vooral op de top – nummers vijf tot zeven – voordat we onze activiteiten uitbouwen. Ik denk wel dat de interesse [in tokens] zal groeien.”

Bron: Coindesk

Foto: Fidelity