JPMorgan, de grootste Amerikaanse bank, is in gesprek om zijn blockchaintak Quorum samen te voegen met ConsenSys, volgens bronnen van Reuters. ConsenSys is een prominente ontwikkelaar van cryptosoftware en heeft een speciale focus op Ethereum.

Het is geen toeval dat JPMorgan precies ConsenSys kiest als partner voor Quorum. Quorom is namelijk een blockchainapplicatie die draait op de software van Ethereum.

Dus een match met ConsenSys, omdat dit bedrijf zich ook vrijwel volledig focust op de software van Ethereum. ConsenSys is ook opgericht door Joe Lubin, een van de mede-oprichters van de tweede grootste cryptomunt ter wereld.

Volgens de bronnen van Reuters zal de deal binnen zes maanden worden aangekondigd. Momenteel zijn alleen nog de financiële condities van de fusie onduidelijk.

Wat is Quorum?

De afgelopen vijf jaar zijn veel banken aan de slag gegaan met de nieuwe blockchaintechnologie. Blockchain zou namelijk de potentie hebben om verschillende processen van financiële spelers efficiënter te maken, waardoor ze kosten kunnen besparen.

JPMorgan heeft daarom Quorum opgericht. Deze functioneert als een interne applicatie, gebouwd op het netwerk van Ethereum. De Amerikaanse bank gebruikt Quorum bijvoorbeeld voor het Interbank Information Network, een betalingsnetwerk waarbij ruim 300 banken zijn aangesloten.

Vorig jaar stelde JPMorgan nog voor om dit netwerk te gebruiken voor een eigen cryptomunt, genaamd JPMorgan Coin.

Ethereum blinkt uit in de markt

Of de mogelijke fusie een effect heeft op de markt, is onduidelijk. Wel is Ethereum de grootste stijger in de top van de cryptomarkt. De munt staat ruim 13 procent hoger in een periode van 24 uur, terwijl de Bitcoin en alle andere munten in de top 5 zo’n 5 procent hoger staan. Dat blijkt uit data van Coinmarketcap.

Bron: Reuters

Foto: iStock

Reacties