De gamingindustrie zou wel eens voor een nieuwe revolutie kunnen staan. Althans dat gelooft Yat Siu, CEO van het gamingbedrijf Anomica Brands. Volgens Siu gaan zogeheten ‘non-fungible tokens’ voor een doorbraak zorgen. Hij vergelijkt het met de renaissance.
Non-fungible tokens, ook wel NFTs genoemd, zijn crypto’s die meestal bestaan op de blockchain van Ethereum. De eigenschap van deze is dat iedere token uniek is en daarmee een specifiek bezit vertegenwoordigd. Dankzij deze eigenschap kan een verifieerbaar digitaal schaars goed worden gemaakt. De tokens kunnen vervolgens per game of in verschillende games worden gebruikt.
Een digitale renaissance?
Siu vergelijkt de situatie met Europa in de middeleeuwen, toen mensen onder volledige dwang van hun heren werkten. Niet veel later kwam de renaissance. Mensen kregen opeens rechten, zoals eigen bezit. Omdat mensen opeens eigen spullen bezaten, werden ze economisch gestimuleerd waarna een flinke groei plaatsvond.
Vandaag de dag kan dit ook in de virtuele wereld gebeuren, zegt Siu:
Het waren eigendomsrechten in de echte wereld die de economische, kapitalistische en democratische explosie creëerden. Deze [eigendomsrechten] missen we nu in de virtuele wereld.
Op dit moment verdienen gamers zo goed als niets aan gamen. Wie level 100 haalt in zijn favoriete spel, zal deze geïnvesteerde tijd en moeite niet mee kunnen nemen. NFTs moeten gamers wel eigendomsrechten geven.
Want gamers kunnen NFTs van game naar game meenemen. De tokens kunnen zelfs op de vrije markt worden verkocht (en gekocht), waardoor waarde van gamers niet zit opgesloten in een enkele spel. Nee, met een NFT heeft een gamer een eigendomsrecht en daarmee dus ook een grote economische prikkel om te gamen.
Bron: Cointelegraph
Foto: iStock