In het afgelopen jaar heeft de cryptomarkt een belangrijke verandering ondergaan. De prijzen zijn natuurlijk hard gedaald, waarna ze nu weer stijgen. Maar er is nog iets gebeurt dat de fundamenten van de markt heeft veranderd. Zo nemen professionele beleggers een veel groter deel voor hun rekening in de cryptomarkt.

Dat merkt Genesis Capital op. Het bedrijf is een onderneming van Genisis Global Trading, een firma die professionele beleggers helpt om in de cryptomarkt te investeren. Volgens onderzoek van het bedrijf komt er nu twee tot drie keer zo veel handelsvolume van professionals vergeleken met een jaar geleden.

De Bitcoin heeft het momentum

Of de stijging in de cryptomarkt helemaal moet worden toegeschreven aan professionele beleggers is onduidelijk. Zo merkt het mediaplatform CNBC op dat het marktsentiment al voor langere tijd goed is. Bijvoorbeeld voor het moment dat Facebook de nieuwe cryptomunt Libra aankondigde. Een bitcoin handelde hiervoor al 140 procent hoger vergeleken met de start van het jaar, zei CNBC.

Daarnaast stelt CNBC dat een toename in de geopolitieke spanningen positief is voor het momentum van de cryptomarkt. En in het bijzonder het momentum van de Bitcoin. Of het nu de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China is of het conflict met Iran en de Verenigde Staten. De interesse in onafhankelijke munten, zoals een bitcoin, neemt toe, merkt CNBC op.

Bitcoin breekt 12.000 dollar

En dat de Bitcoin het momentum heeft, bewijst de recente prijsontwikkeling. Op het moment van schrijven noteert een bitcoin boven 12.500 dollar volgens data van Coinmarketcap. De grootste cryptomunt ter wereld noteert over 24 uur ruim 10 procent hoger.

Naast de prijs van de Bitcoin, stijgt ook de dominantie in de cryptomarkt. De marktkapitalisatie van de Bitcoin is nu goed voor 61,5 procent van de totale cryptomarkt. Dat is ruim 5 procent meer dan een maand geleden en ruim 10 procent meer dan drie maanden geleden.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties