Goldman Sachs zet weer een nieuwe stap richting crypto. Want de incubator van de zakenbank, GS Accelerate, heeft een nieuwe vacature open staan. In deze zoekt het een project manager die het Digitale Activa Project gaat leiden. De zakenbank zegt zelf om “verder dan ooit te gaan” met digitale activa.

Op het moment heeft Goldman Sachs al enige blootstelling aan digitale activa. Alleen deze houdt het slechts bij de handel in crypto-gerelateerde producten. Wat dat betreft loopt de Amerikaanse zakenbank achter op zijn concurrent JPMorgan, die eerder dit jaar de JPMCoin lanceerde.

Verder dan handel

De vacature van Goldman Sachs beschrijft niet veel details van het Digitale Activa Project. Toch wordt duidelijk dat de bank het niet alleen zal laten bij de handel in crypto’s. Zo staat er:

Project managers bij het Digitale Activa team zullen een centrale rol spelen bij het definiëren van zowel de omvang als de richting van het bedrijf. Kortom, we evolueren en zijn daarom op zoek naar de meest getalenteerde personen ter wereld om ons te helpen om verder dan ooit te gaan.

Bovendien zegt The Block, een op crypto gericht mediaplatform, dat insiders stellen dat Goldman dezelfde richting als JPMorgan uit zou kunnen gaan. Dat betekent een eigen cryptomunt ontwikkelen die de bank voor interne processen kan gebruiken. De cryptomunt van JPMorgan is dan ook niet verhandelbaar voor het publiek.

CEO Goldman Sachs liet zich ook uit over crypto

De vacature van Goldman is overigens niet heel verrassend. Zo liet David Solomon, de CEO van Goldman Sachs, zich onlangs uit over crypto. Hij ging bijvoorbeeld in op stablecoins, cryptomunten met een vaste waarde. Volgens de CEO hebben deze de toekomst in de financiële wereld.

Bron: TheBlockCrypto

Foto: iStock

Reacties