Wie bitcoins wilt kopen in Hong Kong, zal een hogere prijs betalen. Gepaard met de politieke onrust, en hevige protesten, is er op peer-to-peer platformen meer vraag naar bitcoins ontstaan. Daarom betaal je nu een premie van ongeveer 300 dollar per bitcoin.

Dat blijkt uit data van LocalBitcoins, een van de peer-to-peer platformen. Zo’n platform matcht alleen  kopers en verkopers van bitcoins. De transactie wordt vervolgens zelf geregeld, via cash of bankoverschrijving. In China worden cryptobeurzen, zoal Coinbase of Binance, namelijk niet getolereerd.

De bitcoinpremie in Hong Kong bedraagt momenteel zo’n 2 procent van de globale prijs.

‘Bitcoin als laatste redmiddel’

De huidige situatie in Hong Kong, onrust en hogere vraag naar bitcoins, bevestigt een geluid dat de afgelopen weken vaker in de media te horen is geweest: de Bitcoin als veilige haven voor kapitaal, zoals goud.

Rayne Steinberg, CEO van het cryptohedgefonds Arca, bevestigd dat nog eens:

Bitcoin ontwikkelt zich tot een activa als laatste redmiddel in gebieden met extreme valutadevaluatie en politieke onzekerheid.

De situatie in Hong Kong is overigens niet de enige situatie die Bitcoin als veilige haven bevestigt. Zo was er vorig jaar in Venezuela ook veel meer vraag naar bitcoins, toen de nationale munt bijna volledig in waarde was gedaald.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock