De huidige blockchain van Ethereum was nooit gebouwd om schaalbaar te zijn. Dat zei Joe Lubin op de Devcon conferentie in Osaka, Japan. Devcon is een van de grootste events in de Ethereum community.

Ongeveer 3.000 aanhangers van de tweede grootste cryptomunt kwamen naar Osaka om onder andere Vitalik Buterin en Lubin te horen spreken. De twee hebben een zeer grote rol gespeeld in de oprichting van de cryptomunt. Momenteel werken de ontwikkelaars van de ‘wereld computer’ aan Ethereum 2.0.

Eth 2.0 is een compleet nieuwe blockchain van Ethereum die wel schaalbaar moet zijn. En dus wel transacties op massaschaal moet kunnen verwerken. Voor velen kan dit als een verassing komen, dat er een compleet nieuwe blockchain moet worden gebouwd wil Ethereum ooit mainstream gaan. Maar voor Lubin niet, hij zei:

We wisten al zeker dat het [Eth 1.0] niet schaalbaar zou zijn.

Met Eth 1.0 wordt naar de huidige blockchain verwezen.

Miljarden dollars zijn geïnspireerd tot activiteit

De Ethereum community heeft dus nog een flink pak werk te doen. Het moet namelijk een hele nieuwe blockchain bouwen. Daaraan wordt nu gewerkt, maar ook moet de huidige blockchain van Ethereum worden onderhouden.

In het eerste kwartaal van 2020 zal de eerste phase van Eth 2.0 worden uitgerold, genaamd Phase 0. Maar hoe dit precies in de praktijk zal gebeuren, werd niet duidelijk. Ook niet van Buterin of Lubin.

Toch blijven Ethereum ontwikkelaars bijzonder positief. Men ziet in dat het beter had gekund met het project. Maar er zijn ook heel veel positieve dingen gebeurt. Zo heeft het decentrale platform miljarden dollars weten te inspireren tot economische activiteit. Van token uitgiften tot decentrale leningen (DeFi loans).

Ethereum grootste qua ontwikkelaars

Bovendien is de ontwikkelaars gemeenschap van Ethereum enorm groot. Volgens Eyal Shani, een blockchain onderzoeker, is de ontwikkelaars gemeenschap van Ethereum zelfs groter als die van de Bitcoin.

Ethereum is de grootste blockchain betreft ontwikkelaars.

Volgens cijfers van Dappros werken er momenteel 17.000 ontwikkelaars wereldwijd aan Ethereum of gelinkte applicaties.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties