Recent hebben veel Litecoin miners de handdoek in de ring gegooid. Zo is de hashrate op het netwerk van ‘het kleine broertje van de Bitcoin’ met 28 procent gedaald. Tenminste als we de data van BTC.com mogen geloven. De daling van hashrate gebeurde nadat de halving bij Litecoin had plaatsgevonden.

De hashrate geeft aan hoeveel miners actief zijn met het delven van nieuwe litecoins, net zoals bij de Bitcoin. Naast de creatie van nieuwe munten, verzorgen miners transacties. Maar ze zorgen ook voor de veiligheid op het netwerk. Hoe hoger de hashrate, hoe veiliger de blockchain van een cryptomunt.

Maar het delven van litecoins is begin deze maand duurder geworden, door de halving die plaatsvond. Door de halving zullen de opbrengsten van miners worden gehalveerd. Dat maakt de business dus ook twee keer zo duur. Op zich hoeft dat niet uit te maken als de prijs stijgt. Alleen dat was bij Litecoin niet het geval.

Nu verlaten miners het netwerk…

Wel wordt het nu makkelijker voor miners

Een dag voor de halving was de hashrate van Litecoin nog 456 terahash per seconde (TH/s). Op 22 augustus was dat gedaald naar 326 TH/s. Maar door de de daling daalt ook de moeilijkheidsgraad voor miners. Dat zorgt er voor dat het delven van litecoins goedkoper wordt, wat miners zou moeten aanmoedigen om op het netwerk te blijven.

Deze moeilijkheidsgraad daalde, net als de hashrate, met 28 procent na de halving. Dat blijkt uit data van BTC.com.

 

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties