De Intercontinental Exchange (ICE) – moederholding van o.a. de New York Stock Exchange – gaat een samenwerking aan met Blockstream. De twee zullen samen de Cryptocurrency Data Feed lanceren, een tool waarmee investeerders handelsdata van, tot nu toe 60 cryptomunten kunnen volgen.

Blockstream is een bedrijf die zich bezig houdt met de ontwikkeling van blockchains. Het focust zich bijvoorbeeld op de ontwikkeling van Bitcoin side-chains. De samenwerking werd in een tweet bekend gemaakt.

Wat is de Cryptocurrency Data Feed?

De tool die de twee bedrijven lanceren zal een flinke stap vooruit zijn voor de transparantie in de cryptomarkten, zo stelde Blockstream.

De Cryptocurrency Data Feed heeft namelijk een aantal monitorservices voor de cryptomunten. Zoals de prijsvorming, historische data en een gedetailleerd inzicht van de prijs per handelsplatform.

Daar blijft het niet bij. Ook is er een 24-uur overzicht van de markt waarbij het totale geaccumuleerde volume wordt berekend, het volume van de gemiddelde prijs en meer.

Bovendien wordt de data feed tool ondersteund door het Secure Financial Transaction Infrastructure van de ICE. Deze beweert geen moment offline te zijn en geeft onmiddellijk meldingen wanneer er een noodgeval is.

ICE is bekend in de cryptomarkt

Voor de ICE is het overigens niet de eerste keer dat het zich op de cryptomarkt beweegt. Zo kondigde het vorig jaar de lancering van Bakkt aan. Bakkt is een handelsplatform voor futures, waar fysieke bitcoins worden geleverd in plaats van dollars (zoals nu het geval is bij Bitcoinfutures).

Bakkt is alleen nog niet live, zo heeft het enkele vertragingen opgelopen.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock