Bitcoins minen is niet meer de industrie die het geweest is. Voorheen boekten miners grote winsten, nu niet meer. Op het moment zijn slechts twee soorten miningmachines winstgevend. Dat laat data van ASICMinerValue zien.

De winsten zijn echter niet denderend en zitten niet ver van verlies af. De meest winstgevende miner verdient 88 dollarcent per dag. De nummer twee verdient slechts 50 dollarcent per dag.

Hoewel, de nummer drie en vier ook winst maken, tellen deze niet mee. Ze zijn immers nog niet in de praktijk aanwezig.

Mining

Een trend die al langer gaande is

Lage winsten of zelfs verlies is een trend die al langer gaande is voor miners. Zo zijn er veel die de handdoek in de ring hebben gegooid. Veel miners staan bij het grofvuil en miningbedrijven hebben faillissement aangevraagd.

Daarnaast heeft Bitmain – een van de grootste bedrijven op het gebied van mining – onlangs aangekondigd dat het haar ontwikkelingscentrum in Israël sluit. Daarnaast zal Bitmain werknemers gaan ontslaan.

Er zijn wel winstgevende machines

In tegenstelling tot miningmachines voor bitcoins zijn er andere miningmachines die wel winst maken. Dat zijn er niet veel, maar wel enkele.

De meest winstgevende is de ASICminer Zeon 180K. Deze maakt momenteel 20,79 dollar winst per dag. De cryptomunten die deze miner kan minen zijn ZenCash (ZEN), Zcash (ZEC) en Hush (HUSH).

Alleen is de winst van deze wel flink gedaald. Zo leverde de miner drie maanden geleden nog zo’n 100 dollar per dag op.

Bron: Cointelegraph, Asicminervalue

Foto: iStock