Michael Novogratz – onder andere ex-partner van Goldman Sachs – versterkt zijn positie van zijn eigen Galaxy Digital Holdings. Novogratz heeft nu bijna 80 procent van de aandelen van Galaxy Digital in handen.

Galaxy Digital is een investeringsfirma in cryptomunten en andere cryptoprojecten, zoals handelsplatformen.

Novogratz is in de cryptowereld bekend van zijn optimistische koersdoelen voor de Bitcoin en andere cryptomunten. Onlangs stopte Novogratz met het geven van deze koersdoelen, maar nu investeert hij meer als het om cryptomunten gaat. Kortom, geen woorden maar daden.

Novogratz had al de meeste aandelen

Novogratz kocht 7,5 miljoen aandelen van Galaxy Digital voor 5,5 miljoen Amerikaanse dollars. Dit was goed voor zo’n 2,7 procent van het bedrijf. Voorheen had de CEO dus al een groot gedeelte van de aandelen in handen.

Aandelen van Galaxy Digital worden overigens verhandelt op de aandelenbeurs van Toronto Canada. Door de aankoop van Novogratz stegen de aandelen gisteren 37 procent in waarde naar 1,40 Canadese dollar.

Over 2018 was het natuurlijk een slechts jaar voor Novogratz. Alleen heeft hij het relatief gezien goed gedaan. Zo daalde zijn holding maar 19 procent over 2018, terwijl de cryptomarkt als geheel zo’n 81% procent is gedaald volgens Bloomberg.

Galaxy Digital alternatief voor cryptomunten

Galaxy Digital is gewoon op de traditionele markten te verhandelen.

Daarom is Galaxy Digital een alternatief als men in cryptomunten wilt beleggen en toch op de traditionele markten wilt blijven.

Bron: Bloomberg

Foto: iStock, Google Finance