Een nieuw rapport van Delphi Digital claimt dat het huidige economische klimaat perfect geschikt is voor de Bitcoin. De Bitcon zou stijgen op basis van het beleid van centrale banken en een onvermijdelijke recessie.

In het vorige rapport in mei stelde Delphi dat de we de bodem in de cryptomarkt hadden gezien. Enkele weken daarna vloog de prijs van de Bitcoin, samen met andere crypto’s, omhoog.

Monetaire versoepeling

Het beleid van centrale banken, het verlagen van de rente en het printen van geld, is wellicht de belangrijkste reden die de prijs van de Bitcoin zal beïnvloeden. Zo stelt Delphi:

Ten eerste, en waarschijnlijk het belangrijkst, is het beleid van centrale banken die allen een veel soepeler standpunt in namen. De Fed, ECB, BOJ, PBOC en vele anderen bereiden de markten voor op meer rente verlagingen en verdere stimulerende maatregelen. Met als doel de huidige economische expansie intact te houden.

Daaraan voegde Delphi toe:

Het stijgende risico op valuta devaluatie, vooral onder reservevaluta’s, is een katalysator voor de lange termijn die de Bitcoin samen met goud hoger zou moeten stuwen.

De onvermijdelijke economische verzwakking

Een tweede factor die heel gunstig is voor een hogere prijs per bitcoin is een volgende recessie. Volgens Delphi zou deze recessie binnenkort wel eens toe kunnen slaan. Dat zou op zijn beurt weer centrale bankiers er toe kunnen dwingen om rentestanden nog verder te verlagen, plus andere stimulerende middelen toe te passen. Het rapport stelt:

Wereldwijde economische data laten een daling zien, wat helpt bij het ondersteunen van een soepeler monetair beleid. Stimulerende maatregelen zullen deze keer waarschijnlijk extremer worden, gezien de nu al lage rente standen.

Volgens Delphi is de prijsactie van de Bitcoin in 2019 te wijten aan de gedachte dat de grootse cryptomunt ter wereld fungeert als ‘digitaal goud’. En goud wordt traditioneel gezien als een veilige haven in tijden van onzekerheid.

Bron: Forbes

Foto: iStock