De cryptomarkt zit nog in zijn beginfase. Het wordt namelijk gedomineerd door particuliere beleggers. Professionals nemen slechts een klein deel voor hun rekening. Dat stelt een nieuwe rapport van Binance Research, een onderzoekstak van het handelsplatform Binance.

Het rapport stelt dat slechts 7 procent van de cryptomunten in handen is van professionals. Daarom is er nog veel meer ruimte voor professionele groei. Veel meer dan men eerst had gedacht.

Kapitaal van professionals, zoals hedge fondsen, wordt gezien als een nieuwe katalysator voor de volgende stierenmarkt. Sinds eind 2017 werd er in de cryptomarkt flink gespeculeerd op de toetreding van professionals, maar die is er sindsdien niet gekomen. Zo zijn de prijzen flink gedaald en zo is ook de conclusie van het nieuwe rapport.

Correlatie wijst op hoog percentage particulieren

Het onderzoeksteam van Binance vond ook trends die wijzen op een dominantie van particulieren. Zo zijn er in de markt periodes met extreem hoge correlatie tussen de Bitcoin en Atcoins (overige cryptomunten). Dat betekent dat de prijs van een bitcoin en andere cryptomunten in lijn met elkaar bewegen. Stijgt de bitcoin, stijgen andere cyptomunten ook.

En volgens het rapport wijst wijst dat op een hoge aanwezigheid van particuliere beleggers. Zo stelde het onderzoeksteam:

De frequente periodes van extreem hoge correlatie in de crypotmarkt zijn onlosmakelijk verbonden met de sterk door retail gedreven markt.

Bron: Finance Magnates

Foto: iStock