Een Amerikaanse rechter heeft onlangs besloten dat een rechtszaak tegen XRP, de munt van Ripple, door zal gaan. Deze rechtszaak gaat over de vraag of XRP een ongereguleerd effect is of niet. Wel zijn er een aantal andere aanklachten tegen XRP en Ripple afgewezen.

XRP is de derde grootste cryptomunt ter wereld en wordt uitgegeven door een centrale partij, genaamd Ripple. Volgens Bradley Sostack, een vroege investeerder in de munt, zou Ripple met de uitgave van XRP beleggers hebben misleid. Daarnaast beschuldigde Sostack XRP er ook van dat het een ongereguleerd effect is, waardoor het in strijd zou zijn met de effectenwet van de Amerikaanse beurswaakhond.

Volgens de rechter heeft Ripple beleggers niet misleid met XRP. Ook zal de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, niet persoonlijk worden aangeklaagd. Wel kan het zo zijn dat XRP toch als een ongereguleerd effect wordt gezien, want deze rechtszaak gaat wel verder.

Is Ripple veilig?

De rechtszaak tegen Ripple zijn cryptomunt loopt al langer. In de vorige zittingen verdedigden advocaten van Ripple XRP ook tegen de beschuldiging dat het een ongereguleerd effect is. Dit was alleen niet erg succesvol, volgens Jake Chervinsky. Hij is een advocaat met expertise in crypto.

Volgens Chervinsky ontweken de advocaten van Ripple beschuldigingen van XRP als ongereguleerd effect. De advocaten konden dus niet met goede argumenten komen om de aanklacht te weerleggen. Chervinsky zei het destijds als volgt:

Ze maken twaalf argumenten om de aanklager zijn claim te weerleggen. Niet één van deze weerlegt de claim dat XRP een ongereguleerd effect is.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock