Ripple, het bedrijf achter de cryptomunt XRP, heeft samen met een aantal andere investeerders SendFriend gefinancierd voor 1,7 miljoen dollar. SendFriend is een startup die zich richt op internationale transacties en zal daarvoor XRP gaan gebruiken.

Onder de andere investeerders zat onder andere de technologie investeringstak van Barclays. De andere investeerders waren 8 Decimal Capital, Techstars, 2020 Ventures en MIT Media Lab.

De internationale transacties waar SendFriend zich precies op richt zijn geldtransfers van overzeese arbeiders die geld naar huis sturen. SendFriend richt zich vooral op de Filipijnen, een van de grootste markten voor dit soort transacties.

Volgens data van de World Bank was deze markt vorig jaar goed voor zo’n 34 miljard dollar.

SendFriend gaat op korte termijn live

Het geld dat is opgehaald door SendFriend zal voornamelijk worden gebruikt voor het aannemen van personeel, het versterken van de community en marketing stelde David Lighton, mede-oprichter en CEO van SendFriend.

SendFriend legde uit hoe de Filipijnse arbeiders gebruik zullen maken van de diensten van het bedrijf:

XRP wordt gebruikt al liquiditeitsvehikel voor grensoverschrijdende transacties. Dit stelt SendFriend in staat om het huidige banksysteem te ontlopen. USD zal worden omgewisseld naar XRP en XRP naar PHP [Filipijnse nationale munt] in slechts een aantal seconden.

Deze diensten werken op het moment nog niet, maar SendFriend stelde dat het op korte termijn live zal gaan in New Jersey. Het product zal ook snel beschikbaar zijn in andere delen van de Verenigde Staten via de desktop of smartphone.

Huidige banksysteem is inefficient

Lighton voegde hieraan toe dat het huidige systeem voor de overzeese arbeiders inefficient is:

Het huidige banksysteem is langzaam, inefficient en kostbaar.

SendFriend claimde dat het de commissiekosten voor de arbeiders met 65 procent naar beneden kan brengen, vergeleken met het gemiddelde in de industrie.

Bron: Coindesk

Foto: iStock