Bakkt, een nieuw handelsplatform voor bitcoinfutures kwam onlangs met een officiële update over de lancering van het platform. Het zal namelijk begin dit jaar een nieuwe lanceringstermijn komen. Voorheen was de datum dat Bakkt live zou gaan 24 januari, maar dit wordt later.

Naast het uitstel was er ook positief nieuws. Bakkt sloot namelijk een financieringsronde van 182,5 miljoen. Zo’n 12 partners investeerde in het nieuwe platform.

Onder de investeerders zaten de Intercontinental Exchange – oprichter van Bakkt en de moederholding van onder andere de grootste aandelenmarkt (New York Stock Exchange), Galaxy Digital – de investeringsbank van cryptobull Mike Novogratz – en Microsoft.

Eerst overeenstemming met Amerikaanse autoriteiten

De reden van het uitstel is de overeenstemming die Bakkt nog met de Commodity Futures Trading Commision (CFTC) moet krijgen.

Die overeenstemming is zeer belangrijk voor Bakkt, omdat het platform zal dienen als handelshuis voor bitcoinfutures. Deze bitcoinfutures hebben een looptijd van een dag en als deze zijn afgelopen zal er één bitcoin per future contract worden geleverd door Bakkt aan de begunstigde.

Er zal dus fysieke handel in bitcoins plaatsvinden op het platform van Bakkt. Dit in tegenstelling tot de huidige handel in bitcoinfutures.

Bakkt zal daarom zelf bitcoins opslaan. Hierdoor wordt verwacht dat er veel meer vraag zal ontstaan naar bitcoins, omdat grote professionele investeerders makkelijker toegang hebben tot de markt.

Alleen daarvoor moet Bakkt wel duidelijke afspraken maken met de Amerikaanse autoriteit die over de regelgeving betreft bitcoins gaat, namelijk de CFTC.

Niet het eerste uitstel van Bakkt

In augustus werd de oprichting van Bakkt aangekondigd. Toen zou het platform op 12 december van 2018 live gaan. Deze target zou niet worden gehaald, zoals aangekondigd eind november van 2018.

Uiteindelijk zou de datum 24 januari worden, maar ook deze datum blijkt nu te voorbarig.

Bron: Medium, Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties